fredag 24 september 2010

Fredag hela dagen..

Efter att ha sovit ända till 12.30 idag så kan jag lova att jag känner mig utvilad. Så skönt alltså! Linnsan och jag tog en lunch på stan och gick sen och kollade på vinterkläder (huuuhh vad dyrt det är alltså. Den jackan jag vill ha kostar över 2000 kr och Linns skor runt en tusing) Sprang även på gudomligt snigga gardiner som jag bara mååååste ha - svart och lila så klart från Indiska! Lite ljuslyktor blev det också. Börjar så smått bli som vi vill ha det här hemma. Men Linn vill flytta till större lägenhet så vi letar med ljus och lykta efter något på markplan så att vi får en uteplats så jag vill kunna odla grönsaker.


På kvällen kom Fru no2 hem till oss och vi lagade meze tillsammans. Första gången vi gjorde det och det blev så gott! På bordet var det nygrillat kött, stekta auberginer, halloumi, Filodegsknyten med fetaost och persilja, bruchetta med pesto, serranoskinka & ruccola, tapenade, hummus och grekisk sallad. Gissa om vi är mätta?? =)

Smakprov från vår lilla meze kväll!

Fru no2 och jag stod för matlagningen i köket...

... medans Linnsan hade fullt upp med grillen.
Kolla stilen med vattenflaskan alltså =)


Mina fruar!



Glada små skruttar, redo att hugga in på maten!
Nu blir det filmkväll och massa efterrätt (ja men det är klart vi orkar det *s*) Frun har fått nyfärgat hår, LillaSkrutt har varit förbi och fått lite efterrätt och nu kryper vi ihop i soffan i en enda hög.
Hej på en stund!




4 kommentarer:

Ängla Vinge sa...

Vilken toppenfredag! :)
Låter som en fest för både sinnet och magen!!

Snäääälla... Snääääääääääälla...
*klipper lite med ögonfransarna och ler sötaste leendet*

Kan du inte skriva hur ni gjorde med Filodegsknyterna??
Jag köpte filodeg i måndags för att jag vill så gärna prova göra egna knyten, men fånigt nog "törs" jag inte... (hade en idé om typ piroger)

Jag har bara hittat fryst, var det det ni använde? (eller finns det ofryst?)


Känner att jag har fastnat helt i köttfärssås-och-spagetti-träsket och behöver få prova något nytt nu

Önskar er en lika skön lördag!!
Kramar i massor :)

- VERAN - sa...

Det var jätte enkelt. Man tog bara ett ark filodeg och penslade det med olivolja. Sen tog du ett ark till och så på med olivolja. Vi tog 4 ark. Sen skär du dem i långa remsor, lägger på en klick med det du vill fylla dem med (vi tog fetaost, vitlök och persilja) och sen viker du bara ihop till små knyten. In i ugnen på ca 220 grader i ca 20 minuter så är det klart. Plättlätt och såååå gott!

Vi använde filodeg som var i kylen (inte frysen) Har bara sett kyld filodeg. Smördeg däremot har jag sett fryst, men de är ju mycket tjockare.

Lycka till!
Berätta för mig vad du hittade på med din filodeg! ;)

Ängla Vinge sa...

"bara å bara" - säger hon...

*muttrar*

Får välan lov att sturka upp mig till i morrn ;)
För idag har jag inte tiiiid, sitter ju och stickar!!

Annars, om man får önska, vore det lite kul med ett par recept på din mat i bloggen...
För det är så kul med ANDRAS mat... Kan ju dela med mig om söndagslyxfrukost om du vill :-D

Näpp, nu måste jag sticka en ruta till!!

Ha de!

;)

- VERAN - sa...

Det är en idé faktiskt - att skriva ner lite recept på det jag lagar. Får se om jag får till det... jag har ju så mycket annat på hjärtat som jag plitar ner här i min blögg ;)

Kramen!