lördag 20 november 2010

Husmorstips! ;)

Jag sparar alltid maten som blir över. Även om det är yttepyttelite så sparar jag det. Paketera det i små plastpåsar, rappa in i aluminiumfolie och lägg i små plastlådor. Tex är överbliven fullkornsbulgur jättegott att steka upp dagen efter tillsammans med finhackad lök, ruccola, russin och pinjenötter (krydda med curry, chili och saffran) Får jag några matskedar kycklinggryta/köttgryta/korvgryta/tonfiskröra/pastasåser över så så sparar jag det också och lägger sen på en skiva fullkornsbröd, några skivor ost och så in i micron nån minut.


Det är inte svårt eller jobbigt att få i sig 3 huvudmål och 2 mellanmål varje dag. Ska man ställa sig och laga allt från scratch så skulle man ju inte få göra annat än stå i köket. Men med mitt sätt så krävs det minimalt med tid i köket när det är lunchtajm och magen skriker och orken tryter.

Igår blev det några fjuttiga bitar fläskfilé över och lite paprika och några champinjoner. Detta sparas så klart och idag bidde det lunch. Enkel lunch men smakar gött!

Ser kanske inte så aptitligt ut men köttet stektes tillsammans med rödlök, paprika och champinjoner och kryddades med tjugofem sorters kryddor typ. Till det en stor klick keso och sallad från igår. Tror det tog ca 5 minuter från tanke till mun. Hade jag inte haft mina små påsar med rester så hade jag antagligen tagit mig en kopp kaffe och hoppat över lunchen vilket obönhörligen skulle resultera i att jag blev sötsugen och pepparkaksburken skulle leva farligt. Men nu hade jag det. Rester alltså. Och nu är jag mätt i magen och ska nog lägga mig och läsa vidare i Kains bok av Marianne Fredriksson.
Hej hopp från kusligt huslig Veran ;)

Inga kommentarer: