Jag sparar alltid maten som blir över. Även om det är yttepyttelite så sparar jag det. Paketera det i små plastpåsar, rappa in i aluminiumfolie och lägg i små plastlådor. Tex är överbliven fullkornsbulgur jättegott att steka upp dagen efter tillsammans med finhackad lök, ruccola, russin och pinjenötter (krydda med curry, chili och saffran) Får jag några matskedar kycklinggryta/köttgryta/korvgryta/tonfiskröra/pastasåser över så så sparar jag det också och lägger sen på en skiva fullkornsbröd, några skivor ost och så in i micron nån minut.
Det är inte svårt eller jobbigt att få i sig 3 huvudmål och 2 mellanmål varje dag. Ska man ställa sig och laga allt från scratch så skulle man ju inte få göra annat än stå i köket. Men med mitt sätt så krävs det minimalt med tid i köket när det är lunchtajm och magen skriker och orken tryter.
Hej hopp från kusligt huslig Veran ;)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar